Ιερά Μητρόπολις Δράμας

ΤΗΛ.: 25210.32362

e-mail: idiaiterodramas@gmail.com

03/06/2024

Βιβλιοπαρουσίαση - Ομιλία στην Δράμα π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (π.Λιβυος)

Βιβλιοπαρουσίαση - Ομιλία στην Δράμα π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (π.Λιβυος)

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στον Ιερό Ναό  Αγίων Αναργύρων Δράμας  είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο (π. Λίβυο), ο οποίος μας μίλησε με αφορμή την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου με τίτλο "Γίνε (αυτό που είσαι, γίνε αυτό  που μπορείς και αντέχεις)", εκδ. Ψυχογιός, Αθήνα Νοέμβριος 2023.

Ο π. Χαράλαμπος είναι ένας ιερωμένος θεολόγος και ψυχολόγος από την Κρήτη, ο οποίος αγωνίζεται με τα βιβλία του και τις παρεμβάσεις του στο δημόσιο λόγο, να ενεργοποιήσει τον σύγχρονο άνθρωπο, τον σύγχρονο χριστιανό, ώστε να μάθει τον εαυτό του και να τον ολοκληρώσει μέσα από την κοινωνία των σχέσεων. 

 Αν η θεολογία του προσώπου και η ευχαριστιακή θεολογία αποτελούν την βάση της όντως χριστιανικής ζωής, ο π. Λίβυος, επικαιροποιεί τούτο τον θεολογικό λόγο με τρόπο απλό και λαϊκό, αποπνέοντας σε κάθε σελίδα του τη χαρά και την αισιοδοξία της ζωής ως σχέσης με το Θεό και τον συνάνθρωπο. Ο λόγος του, είναι διττός: παραδειγματικός και δοξολογικός συνάμα. Μας υποχρεώνει μάλιστα να σκεφτούμε τρόπους κατήχησης και έκφρασης της εκκλησιαστικής αγάπης και ζωής. 

 Ο π. Λίβυος μάς προτρέπει με το λόγο του να ανοίξουμε οπές στον τσιμεντένιο εαυτό μας, στο θωρακισμένο εγώ μας, ώστε να καταφέρουμε να γίνουμε διάτρητοι και να μας διαπερνά αμεσότερα το φως του Χριστού.

 Μας προτρέπει να στρέψουμε την πλάτη μας σε κάθε θάνατο και να αγωνιστούμε να γίνουμε, καθένας και καθεμιά μας αυτό για το οποίο γεννηθήκαμε: φίλοι του Χριστού. Κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν Του.

 Το "Γίνε" είναι ένα υπέροχο βιβλίο το οποίο μας προτρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στο μέλλον, δείχνοντας πάθος για τη ζωή. 

 Η τοπική μας Εκκλησία τον ευχαριστεί και εύχεται να μας αξιώσει ο Θεός να συναντηθούμε ξανά και ξανά στο εγγύς και στο απώτερο μέλλον μαζί του εκ του σύνεγγυς. Διότι είναι πολύ σημαντική η θεολογική και η ποιμαντική μαρτυρία από ολοζώντανους, ζεστόκαρδους και όμορφους ανθρώπους των γραμμάτων.

 

Βιβλιοπαρουσίαση - Ομιλία στην Δράμα π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (π.Λιβυος)

Βιβλιοπαρουσίαση - Ομιλία στην Δράμα π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (π.Λιβυος)

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [17/06/2024]

ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [10/06/2024]

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [07/06/2024]

Η άγρια ομορφιά της Φύσης στη Δράμα

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [07/06/2024]

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΔΩΡΟΘΕΟΥ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [06/06/2024]

ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΙΚΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΑΛΟΓΛΗΣ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [03/06/2024]

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΡΑΜΑΣ κ.κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [03/06/2024]

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΓΑΠΗΣ Ι.Μ. ΔΡΑΜΑΣ

Δελτία Τύπου -Ἀνακοινώσεις - Νέα [30/05/2024]

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κυριακή Πατέρων Α΄ Οἰκ. Συνόδου

Κυριακή Πατέρων Α΄ Οἰκ. Συνόδου (16.06.2024) Κατά Ἰωάννην ιζ΄ 1-13   Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί, Χριστός Ἀνέστη! πλησιάζουμε πρός τό τέλος τῆς περιόδου μετά τήν Ἀνάσταση τοῦ Κυρίου, ὅπου γιά σαράντα ἡμέρες ἐμφανιζόταν στούς μαθητές Του. ... περισσότερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Copyright 2015 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ
powered by webApplications